01 febr
Image

SOKAT MARKOL, DE KEVESET FOG?! 

 

SOKAT MARKOL, DE KEVESET FOG?! 

 

Nemrég egy egyetemi professzor készített velem interjút a magyar és a külföldi oktatási rendszerekkel kapcsolatban, mert ilyen téren végez kutatásokat.

 

Elmeséltem neki egy történetet egy kedves ismerősömről, amit megosztok veletek is.

 

Kata két kisfia még 3 és 6 évesek voltak, amikor kiköltözött velük Angliába. Évek óta jártak már a gyerekek ott iskolába, amikor úgy alakult, hogy szerettek volna inkább visszaköltözni Magyarországra. 

 

De tudjátok miért nem volt (és még ma sem) megoldható ez?

 

Bepótolhatatlan hátrányuk van a gyerekeknek a magyar oktatási rendszer által elvárt tudásanyagból.

 

Kint Angliában csodálatosan megtanították a gyerekeket az iskolában angolul és az alapismeretekre is. Naponta egy kis mappaszerű táskányi felszereléssel járnak iskolába, hisz otthon semmit nem kell tanulniuk.

 

Az iskola utáni idő a családé és a hobbiké.

 

A pedagógusok számára sértő, ha nem ő nyomozhatja ki, hogy gyermeked mit nem ért és nem ő taníthatja meg a számára.

 

Ott a gyerekek megtanulják a tantárgyi alapokat, azon felül érvelni, előadást tartani, csapatban munkát elosztani és együttműködni…

 

Mint mindenre, talán erre is igaz, hogy vannak előnyei és hátrányai is az ottani és a magyar oktatási rendszernek is. Talán sokatoknak ötlete is lenne rá, hogy hogyan kovácsolja össze a kettőt.

 

Én a nyelviskolámban például a magántanár, az egyéni haladás és a nyelviskola előnyeit ötvöztem, így ténylegesen használható nyelvtudást és saját tempójú haladást tudunk biztosítani minden tanulónak.

 

Tudd meg, hogy hol tart az angoltudásod, töltsd ki az ingyenes tesztet most:

https://www.happyendangol.hu/tesztek

 

Pfundt Szilvia

tulajdonos

Happy End Angol Nyelviskola 

Rugalmas nyelviskola az elfoglalt emberek számára 

+36 70 77 999 77

 

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13 

#angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #nyelviskola #online #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #uzleti #külföldimagyarok #beszéd