05 jan
Image

KÖTELEZŐ MAGYAR HASZNÁLATI UTASÍTÁS, DE…

 

KÖTELEZŐ MAGYAR HASZNÁLATI UTASÍTÁS, DE…

 

Talán ismerős az a magyar törvény, miszerint kötelező minden nem élelmiszer jellegű terméket magyar használati utasítással együtt értékesíteni. 

 

Ha most megkérdezném, hogy hányan vásároltunk már úgy valamit, hogy ez mégsem állt a rendelkezésünkre, szerintem gyorsan megtelne a komment szekció.

 

Talán még használati utasítás nélkül többnyire elvagyunk, de mi történik akkor, ha a jótállásról szóló rész sem érhető el magyarul, sőt még az ügyfélszolgálat sem.

 

Egy konkrét eset egy ismerősömmel történt, amikor hasznát vette volna egy jó angoltudásnak.

 

A vállalkozása számára vásárolt egy műszaki cikket, melyet már a megérkezésekor nem lehetett bekapcsolni. 

 

Egy kis angol nyelvű segítséggel kiderült, hogy mivel cégesen vette, nem olyan szabályok vonatkoznak rá, mint a magánszemélyekre. Legalábbis az egyik ügyfélszolgálatos hölgy ezt állította. 

 

Hozzátette, hogy el tudják küldeni szervízbe a gépet. Végül sikeresen megoldódott a helyzet, hisz nyilvánvaló, hogy az ember nem azért vásárol egy új műszaki cikket, hogy szervizelt gépet vihessen haza.

 

Tanulj angolul! Lehet, hogy egyszer még kihúz a bajból! Érdeklődj a januári tanfolyamkezdési lehetőségekről az elérhetőségeinken!

 

 Tudd meg, hogy hol tart a tudásod, töltsd ki az ingyenes tesztet most:

 

https://www.happyendangol.hu/tesztek


 

Pfundt Szilvia

tulajdonos

Happy End Angol Nyelviskola 

Rugalmas nyelviskola az elfoglalt emberek számára 

+36 70 77 999 77

 

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13 

#angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #nyelviskola #online #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #uzleti #külföldimagyarok #beszéd