27 okt
Image

A TELEVÍZIÓ

A TELEVÍZIÓ

A televízió feltalálása és kifejlesztése az Egyesült Államokban és Európában zajlott. A képalkotó elektroncsövet a német fizikus, Karl Ferdinand Braun fejlesztette ki az 1800-as évek végén, míg a képernyő technológiát a német Paul Nipkow dolgozta ki az 1880-as években.

Az elektronikus televízió fejlesztése során több ország is hozzájárult a munkához. Az Egyesült Államokban Vladimir Zworykin televíziós rendszere jelentős áttörést hozott a 1920-as években. Zworykin az elektronikus televíziót egyesítette a képernyő technológiával, akit gyakran emlegetik a modern televíziózás atyjának.

Az első nyilvános televíziós bemutatók egyike az Egyesült Királyságban volt, ahol John Logie Baird mutatta be az első működő televíziós rendszert.

Ezek az erőfeszítések végül összeolvadtak, és a televíziózás a világ számos országában tovabbfejlődött, illetve elterjedt, hozva magával a kulturális és társadalmi változásokat a képernyőn keresztül közvetítve.

A televízió neve angol maradt, nem találtunk ki rá magyar kifejezést..


Pfundt Szilvia
tulajdonos
Happy End Angol Nyelviskola 
Rugalmas nyelviskola az elfoglalt emberek számára 
+36 70 77 999 77

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13 
#angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #nyelviskola #online #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #uzleti #külföldimagyarok #beszéd