07 jún
Image

MOST AKKOR KELL ANGOL NYELVVIZSGA A DIPLOMÁHOZ VAGY SEM?

MOST AKKOR KELL ANGOL NYELVVIZSGA A DIPLOMÁHOZ VAGY SEM?

Ennek a tartalomnak a készítésekor (2023.06.01.) a hatályban lévő szabályok szerint tisztázzuk, hogy hogyan is van ez!

A valóság az, hogy a felsőoktatási intézmények dönthetik el, hogy a tantervük részévé teszik-e a kötelező nyelvvizsgát, vagy egy nyelvvizsgával megegyező szintű vizsgát.

Szóval a diploma kiadásának törvényileg ténylegesen nem feltétele már a nyelvvizsga bizonyítvány megléte, de hogy neked az előbb felvázoltak miatt mégis kell-e sikeres nyelvvizsgával rendelkezned, azt attól az intézménytől tudod megkérdezni, amelynek a hallgatója vagy.

Viszont ne lepődj meg azon, ha azt a választ kapod tőlük, hogy még nem hoztak döntést arról, hogy jövőre kötelezővé tegyék-e…

Még két dolgot hadd áruljak el nektek:

Bár a diploma megszerzéséhez nem kötelező a nyelvvizsga, de már 4-5 évvel előtte kötelező idegen nyelvből érettségizni (középszintű érettségihez alapfokú, emelthez középfokú nyelvtudás szükséges).

Illetve az egyetemek, főiskolák döntést hozhatnak arról is, hogy felvételikor 0-100 pont között mennyit adnak nyelvtudásért.

Pfundt Szilvia

tulajdonos

Happy End Angol Nyelviskola

A jövő nyelviskolája - A rugalmas suli

+36 70 77 999 77

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13

#angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #nyelviskola #online #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #uzleti #külföldimagyarok #beszéd