24 máj
Image

A CÉGVEZETŐK ÚJ GENERÁCIÓJA MÁR KÖNNYEN BESZÉL ANGOLUL

 

A CÉGVEZETŐK ÚJ GENERÁCIÓJA MÁR KÖNNYEN BESZÉL ANGOLUL

 

Nagyon érdekes megfigyelnem az angol nyelvtanulással, magyarok nyelvtudásával kapcsolatos változásokat a 16 éves működésünk során.

 

Most kifejezetten a címben is szereplő témában született tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.

 

Pár éve még sorban jelentkeztek a cégvezetők, hogy angolul tanuljanak, mert egyre inkább növekszik a külföldi üzleti partnereik száma.

 

Akik viszont úgymond kihúzták odáig nyelvtudás nélkül, míg a gyermekük nem került be a cégükbe, azok többnyire már nem is akarnak idegen nyelven beszélni. Ehelyett ezen a téren inkább rábízzák magukat a gyermekeikre, akik már úgy kerülnek be a munka világába, hogy tárgyalóképesen kommunikálnak.

 

Tapasztalataim szerint most ez a tendencia, de ez nem azt jelenti, hogy nincsenek 30 - 40 fölötti korosztályú tanulók. Vannak, csak ők más okból érkeznek. 

 

Sőt, van még a 60-as és a 70-es éveikben járó tanulónk is, de ők egytől egyig utazási céllal jönnek, vagy azért, mert gyermeküknek külföldi házastársa lett.

 

Pfundt Szilvia

tulajdonos

Happy End Angol Nyelviskola 

A jövő nyelviskolája - A rugalmas suli 

+36 70 77 999 77

 

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13 

#angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #nyelviskola #online #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #uzleti #külföldimagyarok #beszéd