17 máj
Image

HÁNY SZÓ KELL,HOGY RÉSZT TUDJ VENNI TÁRSALGÁSI BESZÉLGETÉSBEN

 

HÁNY SZÓT KELL TUDNI, HOGY RÉSZT TUDJ VENNI TÁRSALGÁSI BESZÉLGETÉSBEN

 

Mielőtt tovább olvasnál, tippelj!

 

Induljunk ki abból, hogy egy átlagos, normál családban egy gyermek hány éves korára beszéli úgy az anyanyelvét, hogy már nem igazán téveszti el a ragozásokat sem (Pl. "Vettünk házt.")!

 

A statisztikák szerint ez átlagban 7 éves korra tehető. Azaz 7 évesen elért szókinccsel az általános témákat érintő beszélgetésekben szépen el lehet boldogulni. Ez kb. 3.000 szó.

 

Ebben benne vannak az ilyen alapszavak is, mint például az "a" és az "az".

 

Az angol nyelvben a középfokú nyelvvizsgát (ami megegyezik a társalgási szinttel) és az emelt szintű érettségit nagyságrendileg ennyi szó ismeretével magabiztosan lehet teljesíteni.

 

(Természetesen a szókincs nem elég a sikerhez. Még némi nyelvtan, beszéd, hallott szövegértés… is kell hozzá, de most ezeknek a részleteibe nem mennék bele.)

 

Egy hétköznapi témájú szöveg lényegének megértéséhez pedig kb. 2.000 szó ismerete szükséges, ami az alapfokú nyelvvizsgához és egy középszintű érettségihez elegendő is.

 

Még egy döbbenetes ráadás információ a témában: Az egyes tantárgyaknak a közoktatásban előforduló tankönyveit 10-12.000 szó ismeretével tudjuk 95%-ban megérteni. (forrás: Wikipedia)

 

Pfundt Szilvia

tulajdonos

Happy End Angol Nyelviskola 

A jövő nyelviskolája - A rugalmas suli 

+36 70 77 999 77

 

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13 

#angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #nyelviskola #online #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #uzleti #külföldimagyarok #beszéd