01 márc
Image

FONTOS, HOGY MINDENT MEGÉRTS

 

FONTOS, HOGY MINDENT MEGÉRTS

 

Az egyik, ha nem a leghalálosabb dolog a tanulás területén, ha magolva tanulunk, megértés helyett. Miért is annyira fontos ez?

A gondolkodásunk és az intelligenciánk alapja az, hogy értjük a dolgokat. Így tudjuk a megtanult adatokat gyorsan, sokrétűen felhasználni.

Ha bemagolva tanulunk valamit, akkor egy-egy élethelyzetben nem tudunk mást tenni, csak igyekszünk emlékezni a tanultakra, a halvány emlékképeink között kutatva. Ez például az angol nyelvtanulók esetében nagyon lelassítja a beszédkészség fejlődését.

Ehelyett sokkal eredményesebb, ha bármikor rendelkezésreálló, tényleges tudásunk van.

Arról nem is beszélve, hogy így még az IQ-nk is növekedhet.

Végeztek egy kutatást általános iskolások körében, amikor az intelligencia (azaz a probléma felismerő és megoldó képesség) alaklulását tesztelték évről évre a gyerekeknél.

 A végső tanulsága ennek a projektnek az lett, hogy minél több nem értett kifejezéssel (akár az anyanyelvükön) találkoztak a gyerekek tanulmányaik során, annál alacsonyabbá vált az IQ-juk.

Nézzük meg ezt egy kicsit alaposabban, kifejezetten az angol nyelvre gondolva! 

Külföldön járva hatalmas segítség lehet számunkra, ha nagy az angol szókincsünk.

Hiszen minél több szót, kifejezést értünk, annál inkább növekszik az IQ-nk, azaz a probléma felismerő és megoldó képességünk.


 

Pfundt Szilvia

tulajdonos

Happy End Angol Nyelviskola 

A jövő nyelviskolája - A rugalmas suli 

+36 70 77 999 77

 

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13 

#angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #nyelviskola #online #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #uzleti #külföldimagyarok #beszéd