08 febr
Image

A BASIC ENGLISH TÖRTÉNETE ÉS JELENE

 

A BASIC ENGLISH TÖRTÉNETE ÉS JELENE

 

Annak ellenére, hogy ez a nyelvi fejlesztés több mint 90 évre tekint vissza, mégis viszonylag kevesen hallottak róla. A Basic English egy mesterséges, egyszerűsített angol nyelv, amit Charles Kay Ogden hozott létre.

 

A megalkotó véleménye szerint 7 hét alatt elsajátíthatóak a következők, melyek segítségével profi Basic English felhasználóvá válunk:

 

Tízféle összetettebb nyelvtani szabály, 

850 szó, melyből:

 

100 szó tevékenységeket, irányokat, nyelvtani pontosításokat tartalmaz, 

 

400 szó általános, hétköznapi helyzetekhez szükséges dolgokat jelöl (pl.: erő, ok, vezetés, szoba, folyó, írás, év, mosoly…),

 

200 szó, úgynevezett ábrázolható dolgokat jelöl (csésze, tető, jegy, ablak, szív, baba, térkép…),

 

150 szó pedig tulajdonságokat segít elmondani nekünk.

 

Miért nem terjedt el mégsem az angol nyelvnek ez a sokak számára szimpatikus verziója?

 

Véleményem szerint azért, mert a világban már rengetegen tudnak angolul, akiknek viszont szenvedés az egyszerűsített változatát használni.

 

Hatalmas önfegyelem kellhet hozzá, hogy ők véletlenül se tűzdeljék tele mondandójukat a választékosabb szókincsükkel, illetve az eddig automatikusan használt nyelvatni szerkezetek helyett, egy “lebutított” verzióval éljenek társasági életet.

 

Valójában a hétköznapokban használatos köznyelv is egy egyszerűsített verziója az irodalmi angolnak, de azért messze nem ilyen mértékben.

 

Pfundt Szilvia

tulajdonos

Happy End Angol Nyelviskola 

A jövő nyelviskolája - A rugalmas suli 

+36 70 77 999 77

 

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13 

#angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #nyelviskola #online #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #uzleti #külföldimagyarok #beszéd