31 okt
Image

HALLOWEEN EGY KICSIT MÁSKÉPP

HALLOWEEN EGY KICSIT MÁSKÉPP

 

A Mindenszentek ünnepéről, azaz a mi "magyar Halloween-ünkről" szeretnék most írni.

 

Egy mondat erejéig azért hadd említsem meg, hogy a Halloween szó is a Mindenszentekre utal, hiszen valójában az All hallows’ evening (Mindenszentek estéje) rövidítése.

 

De térjünk vissza a mi ünnepünkre a Mindenszentekre! Ez az a nap (november 1.), ami már 741 óta a megemlékezés napja és nem tévesztendő össze a halottak napjával, amit november 2-án ünneplünk.

 

Őszintén bevallom, hogy sokáig nem volt tiszta számomra, hogy pontosan, hogy is van ez… Sok évvel ezelőtt egyszer ennek utánajártam, most pedig megosztom veletek is.

 

Valójában ezek keresztény ünnepek. A Mindenszentek azokról szólnak, akik a keresztény hit szerint a tisztítótűzön keresztül a mennyországba jutottak, ahol jólétben, boldogságban élhetnek tovább.

 

A halottak napja pedig november 2-ára esik, mely a még tisztítótűzben lévő holtak ünnepe volt. 

 

Napjainkban viszont már vallástól függetlenül, mindannyiónk elhunyt szeretteire gondolva gyújtunk gyertyát az ő emlékhelyükön.

 

Pfundt Szilvia

tulajdonos

Happy End Angol Nyelviskola 

A jövő nyelviskolája - A rugalmas suli 

+36 70 77 999 77

 

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13 

#angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #nyelviskola #online #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #uzleti #külföldimagyarok #beszéd