28 szept
Image

ALFA - BRAVO - CHARLIE - DELTA,AVAGY A PILÓTÁK NYELVÉT BESZÉLNI

 

ALFA - BRAVO - CHARLIE - DELTA, AVAGY A PILÓTÁK NYELVÉT BESZÉLNI

 

Bizony a pilóták nyelve is angol. A repülőgépen az utasok teljes tájékoztatása angolul zajlik, illetve a célország nyelvén is elhangzanak a legfontosabb információk.

 

Viszont a nemzetközi utasszállító pilóták egymás közötti kommunikációja, illetve a központtal történő rádiós egyeztetések kizárólag angolul folynak.

 

Nélkülözhetetlennek bizonyult, hogy kitaláljanak egy nyelvi akadályoktól, rádiókapcsolat minőségétől függetlenül is használható, félreérthetetlen betűzést. 

 

A fontos információkat ugyanis elbetüzik egymásnak egy különleges kódolással (a NATO ábécét használva): Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot, Golf, Hotel, India…

 

Nagyon körültekintően választották ki ezeket a szavakat. 31 nemzet által végzett többszázezer szövegértési teszt segítségével.

 

Jó, ha az embereknek vannak céljai. Ha nem is pilóta akarsz lenni, de napjainkban egyre több cél megvalósításához segít, ha tudsz angolul. 

 

Pfundt Szilvia

tulajdonos

Happy End Angol Nyelviskola - a jövő rugalmas nyelviskolája

+36 70 77 999 77

 

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13 

#angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #nyelviskola #online #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #uzleti #külföldimagyarok #beszéd