28 szept
Image

HONNAN JÖN A FILM? - Nem hiszed el, de köze van a lovakhoz!

 

HONNAN JÖN A FILM? - Nem hiszed el, de köze van a lovakhoz!

 

Egy kiváncsi férfinak, Leland Stanfordnak köszönhetően jutottunk el a film létezéséig. 

Az érdekelte, hogy van-e olyan pillanat, amikor a vágtázó lónak mind a négy lába a levegőben van. Ennek kiderítése érdekében, 1878-ban megbízott egy fotóst, aki 24 fényképezőgépet időzített be, hogy egymás után készítsen képeket egy ló vágtázása közben.

 

A képek elkészültek, és megindult a fejlődés! Megjelent a gép, mely egymaga képes volt 20 egymás utáni felvételt készíteni.

 

Végül további fejlesztési fázisokat követően Edison létrehozta a gépet, melybe a Kodak gyár által készített rugalmas filmszalagok kerültek (az eddig ismert fényérzékeny papírból készültek helyett). Edison ezeket a szalagokat elnevezte filmnek, ami magyarra fordítva annyit jelent, hogy hártya.

 

Mennyivel többet jelent egy szó azok számára, akik tudnak angolul? Sokszor többet, mert ismerik a magyar beszédbe beépült, angol eredetű szavak jelentését…

 

Szeretettel: 

 

Pfundt Szilvia

tulajdonos

Happy End Angol Nyelviskola - a jövő rugalmas nyelviskolája

+36 70 77 999 77

 

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13 

#intenzív #angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #fejlesztés #nyelviskola #online #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #uzleti #szintentartóbeszédóra #szintvisszahozóbeszédóra #külföldimagyarok #anglia #beszéd