30 aug
Image

HALLÁSBÓL IS LEHET ANGOLT TANULNI? 

 

HALLÁSBÓL IS LEHET ANGOLT TANULNI? 

 

A kérdés jogos - ahogy mondani szokták. Lehet, de teljesen mást javasolnék felnőttek esetében, és a gyerekek különböző korosztályánál.

 

Az egészen pici gyermekhez érdemes az egyik szülőnek kizárólag magyarul, a másiknak kizárólag angolul szólnia. Így nem fogják olyan furcsaságok elhagyni a kisgyerek száját, mint a “shoe-fűző” (shoe=cipő). :) Külön fogja tudni választani a két nyelvet.

 

Saját gyermekeimnél nem ezt az utat választottam, mivel túl keveset lettek volna magyar nyelvi környezetben. Őket nagyon korán megtanítottam magyarul beszélni, majd elkezdtem angolul játszani velük. Óvodakezdés után évekig nem foglalkoztunk az angollal. Majd 5-6 éves korukban rendszeressé vált, hogy zenékből kihallottak és tökéletes kiejtéssel kimondtak olyan szavakat, amikre emlékeztek a régi közös játékok idejéből...

 

Ha a szülők nem tudnak angolul, akkor viszont érdemes napi fél órában mesét nézni, kizárólag angolul. Meglepő eredményeket hoz pár év alatt.

 

Nagyobb gyerekek pedig bizony fejlődnek a neten, külföldiekkel történő játszás, illetve videók nézése közben. Itt nyilván a nagy feladat az, hogy elérjük náluk, hogy észszerű mennyiségben tartózkodjanak az interneten és megválogatott tartalmakkal foglalkozzanak.

 

Felnőtteknek pedig érdemes először egyszerűbb, rövidebb videókat nézni, esetleg időjárásjelentést, sportösszefoglalót, vagy a kedvenc filmjüket, aminek ismerik már minden jelenetét, majd sorozatokat, filmeket.

 

Pfundt Szilvia

tulajdonos

Happy End Angol Nyelviskola - a jövő rugalmas nyelviskolája

+36 70 77 999 77

 

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13 

#intenzív #angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #fejlesztés #nyelviskola #online #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #uzleti #szintentartóbeszédóra #szintvisszahozóbeszédóra #külföldimagyarok #anglia #beszéd