16 aug
Image

HONNAN SZÁRMAZIK A STONEHENGE NÉV?

 

HONNAN SZÁRMAZIK A STONEHENGE NÉV?

 

A kutatások szerint, vélhetőleg több fázisban, akár többféle célnak szentelve alakították át a Stonehenge-et a múltban. De ezeket a történeteket rejtélyek övezik.

 

Személyes kedvencem, ami mindig eszembe jut a Stonehenge láttán, hogy ez egy olyan műemlék, ami az addig harcban álló törzsek egységességét jelképezi.

Ez egyébként az egyik legvalószínűbbnek tartott magyarázat, hiszen öt brit egyetem által végzett, egy évtizednyi kutatómunka eredményeként hangzott el.

 

Ami pedig a valószínűleg közel 5000 éves építmény elnevezését illeti, először az 1200-as évek végén tettek róla írásos említést. 

 

A nyelvészek szerint az eredeti jelentése a Stonehenge-nek: függő-, vagy megtámasztott kő, mely logikusnak is tűnik, hiszen a “hang” angol szóra - aminek a jelentése függ, lóg - erőteljesen emlékeztet minket.

 

Szeretettel: 


 

Pfundt Szilvia

tulajdonos

Happy End Angol Nyelviskola - a jövő rugalmas nyelviskolája

+36 70 77 999 77

 

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13 

#intenzív #angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #fejlesztés #nyelviskola #online #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #uzleti #szintentartóbeszédóra #szintvisszahozóbeszédóra #külföldimagyarok #anglia #beszéd