22 márc
Image

NÉHÁNY GONDOLAT AZ ISKOLAI ANGOL OKTATÁSRÓL

NÉHÁNY GONDOLAT AZ ISKOLAI ANGOL OKTATÁSRÓL

Néhány bekezdéssel lejjebb kicsit “keményebb” leszek, de előtte hadd szögezzek le egy-két gondolatot...

Léteznek olyan iskolák, ahol felismerték az angol nyelv fontosságát. Ők leginkább kéttannyelvű, vagy emelt óraszámú nyelvoktatással érnek el sikereket a gyerekeknél.

De a legtöbb iskolában nem megoldott a napi szintű nyelvi környezet.

A hagyományos keretek között zajló idegennyelv oktatásban adódik számos nehézség a kifejezetten nagyon jó pedagógusok számára is, ami a legjobb szakmai tudás és pedagógusvéna ellenére is megnehezíti a tényleges nyelvhasználat kialakítását a gyerekeknél.

Jöjjenek most a többiekről a tények, amiket a közel 15 éves fennállásunk során tapasztaltunk.

Jellemző, hogy túl kicsik a heti nyelvi óraszámok a hagyományos iskolákban. Így nem sikerül eredményesen haladni a gyerekekkel, a tanároknak pedig a sok évnyi alacsony szintű nyelvhasználat miatt számos esetben alaposan berozsdásodik a tudása. Kellemetlen, ha már nincs olyan szinten, amilyenre a diákokat kellene fejleszteni.

Továbbá az is egy általános probléma, hogy nem kerülnek a tanulók olyan helyzetekbe órákon, ahol a saját maguk által kitalált gondolataikat kellene szóban megfogalmazniuk. Az iskolai beszédfejlesztés és hallott szövegértés ezekben az esetekben abban merül ki, hogy fel kell olvasni egy szöveget, a többiek pedig hallgatják, melynek tartalmát jellemzően egyikük sem érti.

Mindezt nagyon alacsony óraszámban, ami nem eredményezi azt, hogy kialakul a tudás akkor is, ha nem értik a tartalmat. Ez olyan hatással van rájuk, mintha egy pl. a fizika tantárggyal életében először találkozó személy elé odatennénk egy teljes mértékben szakmai fizika anyagot, elolvastatnánk vele, majd elvárnánk tőle, hogy ettől fejlődjön a gyakorlati, alkalmazásra is képes tudása fizikából.

Így tizen évek el tudnak menni angoltanulással úgy, hogy egy alap szituációban, nem tudja megállni az ember a helyét.

Szóval ha te, vagy gyermeked hasonló helyzetben van, tudd, hogy nem bennetek van a hiba. Ne add fel, keress minket bátran!

Szeretettel:

Pfundt Szilvia

tulajdonos

Happy End angol nyelviskola - a jövő rugalmas nyelviskolája

+36 70 77 999 77

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13

#intenzív #angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #fejlesztés #nyelviskola #online #offline #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #szintentartóbeszédóra #szintvisszahozóbeszédóra #külföldimagyarok #anglia