19 márc
Image

SZERETEM A VIRÁGOKAT

SZERETEM A VIRÁGOKAT

Szeretem a természetet. A házban a virágok adják meg nekem, hogy a négy fal között is kicsit a természetben érezhessem magam.

Egy norvég ismerősöm, még főiskolás koromban a virágok magyar neveit szerette volna megtanulni. “Vicces kedvű” csoporttársai régies káromkodásokat tanítottak neki a virágok elnevezései helyett. Ilyeneket, mint “a manóba”, “a kutyafáját”, “a francba”...

Egy-két hétig hagyták a hölgyet kibontakozni, majd elárulták neki, hogy megtréfálták.

Közel 15 éves működésünk alatt számos vicces, vagy érdekes történetet meséltek el nekünk a hozzánk beiratkozók is.

Egy férfi tolmács segítségével tárgyalt külföldön, de valamelyest saját maga is beszélt angolul. Ahhoz elegendő volt a tudása, hogy érzékelje, nem teljesen abban a stílusban tolmácsol a nagy segítsége, mint ami helyénvaló lenne.

Egy harmincas hölgy pedig kedvenc hollywoodi színészének szeretett volna leveleket írni a színészt megtisztelve, az anyanyelvén.

Akadt már több olyan tanulónk is, akinek egy interneten kezdődött, angol nyelven zajló ismerkedés, párkapcsolattá nőtte ki magát. (Neeem, most nem az előző hölgyről beszélek.) Az összeköltözés előtt pedig még szükségét érezte az angoltudása fejlesztésének.

Bármi is legyen a célod az angollal, szeretettel várunk!

Pfundt Szilvia

tulajdonos

Happy End angol nyelviskola - a jövő rugalmas nyelviskolája

+36 70 77 999 77

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13

#intenzív #angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #fejlesztés #nyelviskola #online #offline #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #szintentartóbeszédóra #szintvisszahozóbeszédóra #külföldimagyarok #anglia