18 márc
Image

AZ ANGOL NYELV EREDETE

AZ ANGOL NYELV EREDETE

Gondoltátok volna, hogy bár napjainkban az angol a világnyelv, de a német által kezdődött meg a brit szigeteken élők nyelvi formálódása?

Sok a hasonló szó a két nyelvben, ami természetesen történelmi okokra vezethető vissza. A rómaiak távozása után, a germán törzsek voltak az elsők, akiknek az érkezésével megkezdődött az angol nyelv 450 féle nyelv által alakított, mai formájának a kialakulása.

Akkor nézzük is, hogy mi volt ez a 450! Neeem, nem tennék veletek ilyet.

De azt azért elmesélem, hogy sokszor a szigetre érkezőkhöz passzoló témában újították szókincsüket.
A keresztes hadjáratok a kereszténységgel kapcsolatos kifejezéseket hozták magukkal.
A vikingek által bekerült szavak - mint például a ‘die’, azaz “meghal” - is megmutatták, hogy ez a találkozás a két népcsoport között egy “nem kívánt randi” volt valójában.

A francia Hódító Vilmos anyanyelve sem kétséges, hogy óriási hatással volt az angol kialakulására. Kezdetekben a hivatallal kapcsolatos kifejezésekben nyilvánult ez meg leginkább.

Shakespeare igazán méltó rá, hogy vele zárjam a nyelvre nagy hatást gyakorlók sorát. Ő maga egy személyben nagyságrendileg 2000 szóval gazdagította anyanyelvének szókincsét. A világ közel minden nyelvére fordították műveit. Így nemcsak a szigetország élvezhette fantasztikus munkásságát.

Szóval, ha tanultál már németet, franciát, hollandot… az angolban sok szó, kifejezés már ismerős lesz.

Szeretettel:
Pfundt Szilvia
tulajdonos
Happy End angol nyelviskola - a jövő rugalmas nyelviskolája
+36 70 77 999 77

Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/13
#intenzív #angol #nyelvtanfolyam #rugalmas #időbeosztás #nyelvtanulás #nyelvtudás #fejlesztés #nyelviskola #online #offline #happyend #nyelvvizsga #vállalatiangol #szintentartóbeszédóra #szintvisszahozóbeszédóra #külföldimagyarok #anglia