Vajda Gábor

Vajda Gábor vagyok, bő másfél évtizedes tapasztalattal rendelkezem az angol nyelvoktatásban - beleértve a közoktatást, magán nyelvoktatást, nyelviskolában való tanítást, nyári nyelvi táborokban való segédkezést. Dolgoztam gyerekekkel és idősekkel, kezdőkkel és közel anyanyelvi szinten beszélőkkel. "Ott vagyok" az angol ABC első papírra vetésétől a felsőfokú nyelvvizsgáztatásig.
Másfél évet töltöttem az Egyesült Királyságban, megjártam az Egyesült Államokat, de Európa-szerte bárhol "kihúztam magam a csávából" angollal. Szakterületem az angol nyelvészet, ezen kívül francia- és némi japán nyelvtudással rendelkezem.

Tanári - és helyenként újságírói - tapasztalatomban azt tartom legfontosabbnak, hogy a kommunikációra való hajlam és tartalom belülről fakadjon, ott szülessen meg.

Tanárként a formát (azaz a nyelvet) tudjuk megadni, emellett pedig teret és lehetőséget biztosítunk arra, hogy a gondolat összpontosuljon, majd formát öltsön.

Megadjuk a "nyersanyagot" és a "szerszámokat", egyet hátralépve szemléljük, hogy mire képes a tanuló a megadott eszközökkel, azt pedig szándékai, ötletei és céljai szerint finomítjuk és tökéletesítjük, hogy az használható készséggé és életük részévé váljon - ahogy az a saját személyiségüknek és tempójuknak megfelel az elsajátításhoz.