Középfok
Minden "angoltanonc" álma, a könnyed, felszabadult társalgás képessége. A középfokú tudás birtokában már bizony fekete öves Jedi mesternek számítasz. Ezen a szinten szinte semmi nem hoz zavarba, testbeszéded teljesen normálisra szelidül, már nem kell kézzel-lábbal szinkronizálni a mondanivalódat. Tisztában vagy a legtöbb nyelvtani huncutsággal, és a fordítógép végérvényesen elhallgatott a fejedben.
A középfokú nyelvtudás és a középfokú nyelvvizsga a legtöbb tanuló célja. Középfokú nyelvvizsgára van szükség a diploma megszerzéséhez, esetleg az érettségihez, de a felvételinél is jól jöhetnek a középfokú nyelvvizsgáért járó pluszpontok. Ha pedig már dolgozol, és külföldi vevőkkel, partnerekkel vagy az anyacéggel kell tartanod a kapcsolatot, a középfokú nyelvtudás az, ami megadja a kellő magabiztosságot. Ha pedig azt tervezed, hogy külföldre mész dolgozni, az alapfokkal ugyan már elboldogulsz, de sokkal lazább és stabilabb leszel a középfok birtokában. Az általános témakörök széles skálájával már elboldogulsz.

Persze azért a középfokú nyelvtudásnak is megvannak még a maga korlátai. Lesznek még olyan témák, amelyekhez azért nem tudsz hozzászólni, mert nem ismered az ahhoz kapcsolódó szakszavakat. De ez már elég könnyen orvosolható.

 

MEDDIG TART ELJUTNI ALAPFOKRÓL KÖZÉPFOKRA?

Tapasztalataink szerint aki már az alapfok birtokában van, annak további 120-150 órát igényel, hogy átrágja magát a teljes középfokú anyagon, de ez persze egyénenként változik. Tehát, ha mondjuk heti 6 órát szánsz angoltudásod fényezésére, akkor kb. 6 hónap alatt juthatsz el "Középföldjére". Ez egyáltalán nem sok, ugyanakkor, ha pl. az érettségihez van szükséged a nyelvvizsgára, akkor érdemes időben elkezdened a tanulást. Különben kapkodás lesz a vége, és könnyen eluralkodhat Rajtad az a megváltozott tudatállapot, amelyet a hétköznapokban csak az esélytelenek nyugalmaként szokás emlegetni.
 
Ha további információra van szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot!
HA ÉRDEKESNEK TARTOD, AMIT OLVASTÁL, OSZD MEG MÁSOKKAL IS!
 • Iwiw
 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Linkter
 • blogtercimlap
 • Digg
 • del.icio.us
 • Netvibes
 • Live
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Bookmarks
 

Rólatok szóltak a hírek! A szerda esti(01.10.) híradó rólatok szólt! :) Nézzétek meg ti is! 3:35-5:25-ig! :)

>>Tovább

Néhány fontos részlet az ingyenes nyelvvizsgához:

>>Tovább

Álláslehetőség a kaposvári Happy End Nyelviskolában: Irodai asszisztens (ügyfélszolgálat, adminisztráció, pénztár kezelés) munkakörbe várjuk szeretettel új munkatársunkat

>>Tovább


Név:

Jelszó:

Cégeknek 

Amikor egy vállalkozás úgy dönt, támogatja munkatársai angol nyelvtanulását, az általánosan megszokott módszer az, hogy az oktatás a cég telephelyén folyik. A módszer előnye, hogy a tanár helybe jön, hátránya viszont, hogy minden munkatárs, aki részt vesz az angol tanfolyamon, egyszerre esik ki a munkából, illetve megtalálni azt az időpontot, ami mindenkinek jó, általában nem egyszerű. 

Nálunk önök állítják össze az órarendüket a széles nyitvatartási időnkön belül: hétköznap 08.00-20.00, illetve szombaton és vasárnap 08.00-12.00 között.

Hogy mindezt hogyan tudjuk megvalósítani? Találkozzunk személyesen a nyelviskolában, ahol megmutatjuk a részleteket, és megválaszoljuk minden kérdését!

Egyeztessünk időpontot az elérhetőségeink bármelyikén! Klikk ide!

 

>>Tovább